Спорт

Пълен комплект злато за ансамбъла ни в София!

  28.03.2021 17:40  
Пълен комплект злато за ансамбъла ни в София!
  bTV

Ансамбълът ни по художествена гимнастика записа исторически успех на Световната купа в София. За първи път откакто надпреварата се провежда в столицата ни в този формат грациите печелят пълния комплект златни медали – в многобоя и двата финала.

България спечели общо 9 медала - 6 златни, 1 сребърен и 2 бронзови в "Арена Армеец".

Състезанието се проведе при строги противоепидемични мерки и без публика по трибуните. То е първо от този ранг от 2019 г. насам, тъй като през миналата година всички Световни купи бяха отменени заради пандемията. 

Големият победител в София без съмнение е ансамбълът на България. Момичетата на Весела Димитрова - Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, постигнаха рекордна оценка от 44,150 точки за съчетанието с 5 топки още в петък (26 март). 

 

Снимка: Ладислав Цветков

На следващия ден те представиха обновената си композиция с обръчи и бухалки за първи път. Така заслужиха златния медал в многобоя.

 
Снимка: Ладислав Цветков

В неделя (28 март) момичетата се справиха и без грешка на финалите на отделните уреди. Те завоюваха нови два златни медала!

В индивидуалната надпревара България беше представена от Боряна Калейн и Катрин Тасева! 

Боряна остана втора в многобоя, отстъпвайки на европейската шампионка от 2020 г. Линой Ашрам от Израел. На финалите на отделните уреди обаче се "реваншира" и се окичи с 3 златни отличия (обръчбухалки и лента), както и с бронз на топка.

Снимка: Ладислав Цветков

Катрин Тасева успя да играе, въпреки контузията. След петото място в многобоя, тя успя да спечели бронз за съчетанието си с бухалки.

Снимка: Lap.bg

Анкета

Трябва ли да се проведат нови избори?


Резултати
Видео
Лъв върху покрива на къща
 29.03.2021 11:17      
Видео
Фики стана част от голям международен проект
 24.03.2021 16:12