Новини

Строги мерки в Бургас: Вечерен час за непълнолетните и маски на открито (ЗАПОВЕД)

  24.03.2021 17:21  
Строги мерки в Бургас: Вечерен час за непълнолетните и маски на открито (ЗАПОВЕД)

Тежката обстановка в Бургас налага въвеждането на нови по-строги мерки от тази вечер. В областта влизат в сила вечерен час за непълнолетни и носене на маска на открито. Освен това се забраняват всички колективни и индивидуални спортни занимания.

До решението се стигна след сериозен ръст на заразените и болните в тежко състояние в областта. Служителите на Регионалната здравна инспекция пък са на предела на силите си. 

Рекорден е броят на положителни проби за коронавирус в Бургаска област за последното денонощие. 495 са били регистрираните в последните 24 часа. Сред позитивните са и три родилки, едната от които в тежко състояние в интензивното отделение. 

Заради ситуацията в областта от РЗИ поискаха въвеждането на нови мерки, сред които въвеждане на вечерен час за малолетни и непълнолетни. Забраняват се спортните и всички масови мероприятия.

„Една заповед съм подготвил и я съгласувам с Министерството на здравеопазването. Ще бъдат въведени допълнителни мерки от днес вечерта в Бургас”, обяви д-р Георги Паздеров, директор на Регионална здравна инспекция.

 На предела на силите си са и служителите на Регионалната здравна инспекция. Обмисля се назначаване на още персонал и командироване на екипи от вътрешността на страната. 

МВР ще прави засилени проверки за спазване на новите мерки.

 

 

Анкета

Трябва ли да се проведат нови избори?


Резултати
Видео
Фики стана част от голям международен проект
 24.03.2021 16:12      
Видео
Вижте гаража на бъдещето
 23.03.2021 19:53