Новини

Десният - зелен Борислав Сандов доволно усмихнат с младеж ите на БСП

  21.03.2021 19:45  
Десният -  зелен Борислав Сандов доволно усмихнат с младеж ите на БСП

„Десният” зелен „демократ” и съпредседател на „зелените” Борислав Сандов е помагал в кампанията на червената Стоянка Балова за кмет на град Златица, обясниха представители на БСП. Тя е виден активист на младежите на Българската социалистическа партия. На 50 Конгрес на БСП през 2020 г. Балова е избрана и за член на Националеният съвет на Столетицата.

Помощта на Сандов е увековечена на снимки, на които сегашният кандидат за депутат от „Демократична България” стои ухилен до ушите сред активисти на младежката БСП. Това е поредното доказателство за топлите връзки на „зелените еколози” с червената партия. Примерите са много, ето някои от тях:

През 2009 г. тогавашният директор на Природен парк „Витоша”, а сега общински съветник от „Демократична България” - Тома Белев, е уволнен от поста за преразход на гориво, тоест за кражба на бензин. Тогава за него лично се застъпва премиерът по онова време - Сергей Станишев и Белев е върнат на работа. Две години по-рано – през 2007, сегашният „десен” общинар е кандидат за евродепутат, издигнат от Зелената партия на Александър Каракачанов, син на видният комунистически функционер - генерал Панайот Каракачанов. През мандата на Тройната коалиция, "Зелената партия” е коалиционен партньор на БСП и дори има квота във властта.

Друг „десен” и „зелен”, който е в топла връзка с БСП,  е Евгений Дайнов. Той е  и от учредителите на политическата формация на „зелените” през 2008 г. Биографията на Дайнов е класическка за син на върховната номенклатура на БКП. Той е син на дългогодишния кореспондент на „Работническо дело“ в Москва и Лондон Александър Дайнов. Дайнов-старши е член на БКП, в тесни връзки с ДС предвид работата му във враждебния запад. Майката на Дайнов – Лидия Маринчевска, е член на ОФ, дъщеря на активни борци срещу капитализма и фашизма. Изпратен е на разноски на БКП да учи в Лондон, където завършва средното си образование. В онези години обикновените хора могат да пътуват до Румъния или най-много до ГДР. Но това не важи за привилегирования от режима Дайнов – впоследствие той е вкаран като редовен студент в Оксфорд по специалността „Нова история и съвременни езици“ в колежа „Корпус кристи.

През 1982 г. Евгений Дайнов е зачислен за аспирант (с тема на дисертация история на комунистическите движения) в Института по история на БКП. Това става със специално решение на Секретариата към ЦК на компартията, подписано от директора Давид Елазар (Дайшо) – изключително верен и приближен до Живков партизанин от отряд „Чавдар“, командир на Шопския партизански отряд. Освен Института по история на БКП, Елазар ръководи и отдела по пропаганда и агитация на партията-държава.

През 1984 г. Дайнов получава научната степен кандидат на историческите науки с дисертация на тема „Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи (1972-1981 г.)“.

Подобна комунистическа биография има и  съпредседателят на „зелените” Владислав Панев. Бащата на Панев е агент на Държавна сигурност. Според информацията, обнародвана от Комисията по досиетата, Панчо Вълков Панев е работил като секретен сътрудник за тайните служби на комунистическа България. Вербуван е от Окръжната структура на ДС в Хасково през ноември 1980 г. Панев-старши е съдържател на явочна квартира в Димитровград. В архивите на ДС е известен с псевдонима си „Роза“.

Бащата на „десния“ политик е разкрит от Комисията по досиетата при проверката на миналото на общинските съветници. Роденият през 1948 г. в село Длъгнево Панев е общинар в периода 1995 – 2003 г. от местния парламент на „работническия град“. Той е издигнат от партия Български либерали на Петко Симеонов, които по онова време (1995 година) са в коалиция с Българската социалистическа партия с председател Жан Виденов.

Впоследствие Панчо Панев участва в приватизацията на завода за климатична техника „Климатех“ АД в Димитровград, където се е подвизавал като агент на ДС. Той е изпълнителен директор на предприятието. И синът му Владислав Панев, сегашен съпредседател на „Демократична България“, се насочва към Димитровград, където приватизира „Πpoмишлeни cтoĸи – Димитpoвгpaд“ EOOД cpeщy сумата от 97 570 лв. Дружеството се занимава с търговия на едро и дребно, изкупуване, посредническа и външнотърговска дейност и отдаване под наем на търговски и складови площи.

По това време Владислав Панев е и репортер в "Дневник", изданието на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев. През 2007 година баща и син Паневи вече са акционери в компанията „Статус капитал“, която управлява инвестиционни фондове.

Декември 2016 г. неизвестният дотогава в „зелените“ среди Владислав Панев изведнъж става съпредседател на партия „Зелените“. Явно с протекциите на Прокопиев.

Списъкът с лицата, създаващи топли връзки между „Демократична България” и БСП може да се продължи още. Но както винаги от почти 20 години най-ощетени са истинските ангикомунисти и десни избиратели.


Анкета

Как трябва да реагираме на искането на Русия НАТО да се изтегли от България?


Резултати
Видео
Заровен жив за 50 часа: това е най-гледаното ВИДЕО за 2021 г.
 19.12.2021 08:02      
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54