Новини

Красимир Каракачанов: Възстановяването на Висшето военновъздушно училище е успех за Българската армия

  17.03.2021 12:54  
Красимир Каракачанов: Възстановяването на Висшето военновъздушно училище е успех за Българската армия

Успяхме да убедим обществото, че армията е онази институция, без която няма как да съществува българската държава“, това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов във Военния клуб в Плевен в словото си по повод бойния празник на гарнизона.
Като едно от най-важните постижения за гарнизона, реализирани през мандата му като министър, той посочи възстановяването на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ след 17 години прекъсване. Училището си е поставило високата цел да стане водещо не само във висшето военно образование, а и сред учебните заведения в България и в Европа, каза още министър Каракачанов. „Може да го направи, това е въпрос на упорит труд и няколко години работа“, подчерта той. За личния му принос и доказани заслуги за възстановяването на ВВВУ и институционалното му изграждане министърът бе награден с офицерска сабя от началника на гарнизон Плевен бригаден генерал Юлиян Радойски.

Пред медии в Плевен Красимир Каракачанов коментира постигнатото до момента в гарнизона. „Извършени са сериозно ремонтно-възстановителни работи в 55-и инженерен полк – Белене.Това е основното формирование, на което разчита българското население по време на бедствия и аварии и в тежки зими. Ремонтирани са основни и битови сгради, както и столовата“, поясни той.Министър Каракачанов открои и изграждането на паметника на Девета пехотна Плевенска дивизия, издигнат със сериозната подкрепа на Министерството на отбраната в рамките на неговия мандат. „Това е, което ще остане за гражданите, което може да се види всеки ден. Така всички хора, не само от Плевен, но и от цяла България, които искат да сложат по едно цвете в памет на нашите герои, вече имат хубав, завършен мемориал“, коментира министърът.

Красимир Каракачанов благодари на екипа, с който е работил последните години. „Ако не беше разбирането и подкрепата на мъжете и жените в униформа, нямаше да успеем да постигнем всички тези положителни неща. Успяхме да повишим малко самочувствието на нашите военнослужещи и да обърнем погледа на обществото към армията. Когато преди 4 години станах министър, моето дълбоко притеснение беше, че няма да бъдем разбрани от обществото“, сподели министър Каракачанов. „ Постарахме се да изпълним разумните предложения на военните експерти. Благодаря им за подкрепата и за компетентните становища. Когато настоявах за нещо, най-вече за пари за армията, винаги съм се аргументирал с военната експертиза, а не с политически причини“, посочи още министър Каракачанов.
По инициатива на бригаден генерал от запаса Валентин Буров Красимир Каракачанов се срещна и със запасни офицери от Плевен.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09