Новини

Новите мерки в София ще влязат в сила от събота, от понеделник - може и в цялата страна

  16.03.2021 18:38  
Новите мерки в София ще влязат в сила от събота, от понеделник - може и в цялата страна

Конкретно решение за нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса в страната предстои да бъде взето. То ще бъде обявено от здравния министър Костадин Ангелов на редовния брифинг в четвъртък. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев след среща в Министерството на здравеопазването.

В София и областта най-вероятно мерките ще влязат в сила от събота, от понеделник евентуално ще бъде въведени в цялата страна.

Предвижда се да бъдат затворени заведения, фитнеси, молове, училища, детски ясли и градини.

По-рано днес кметът на София Йорданка Фандъкова, шефът на РЗИ-София Данчо Пенчев и директори на столичните болниците бяха на разговори при здравния министър.

След срещата тази сутрин стана ясно, че се обсъжда отново да бъдат затворени молове, ресторанти, училища, детски градини, фитнеси, всички културни мероприятия в София. КПП-та обаче няма да има, категоричен беше шефът на РЗИ-София Данчо Пенчев в отговор на въпрос на БНТ.

По думите на Йорданка Фандъкова ситуацията в града се е влошила и има ръст на децата, приети в болница с коронавирусна инфекция. Те са настанени предимно в болниците "Пирогов" и ИСУЛ.

 


Анкета

Ще успее ли да състави ГЕРБ правителство?


Резултати
Видео
Фънки кара бясно кола-фотьойл
 14.03.2021 22:00      
Видео
Къде отсядат кралските особи
 13.03.2021 21:54