Новини

Борисов, Костадин Ангелов и Ричард Алибегов обсъдиха коронакризата

  13.03.2021 14:07  
Борисов, Костадин Ангелов и Ричард Алибегов обсъдиха коронакризата

Странно място за среща си избраха премиерът Бойко Борисов, здравният министър Костадин Ангелов и председателят на едно от сдруженията на заведенията Ричард Алибегов. Те се видяха в кафене в Кюстендил, където започна традиционната за уикенда обиколка на страната на Борисов. Заедно с тях беше и кметът на града Петър Паунов, който лично заведе гостите си до заведението в центъра на града.

Още с влизането си в кафенето Борисов побърза да си сложи маската. Примерът му беше последван от всички придружаващи го, като само Паунов не постави маска на лицето си. Последва и бързо обяснение от негова страна защо е добре заведенията да работят.

"Не е същото като обороти, предполагам. Може да сте нула на нула, но поне не висите на бюджета на държавата. Освен това чисто психологически е добре за народа да дойде да пие по едно кафе и после да си ходи", обърна се Борисов към Алибегов.

"Ние винаги сме искали само да работим. Справяме се добре с противоепидемичните мерки. Има проверки в цялата страна, има леки нарушения. За нас важното беше да отворим и да не се стигне до ново затваряне. Каквито и компенсации да получаваме, бизнесът е направен да работи сам за себе си, а не да живее от компенсации", отговори му Алибегов, който плашеше с протести заради затварянето на заведенията и неведнъж се е изказвал критично към здравния министър.

След кратки обяснения колко е сложна ситуацията от икономическа гледна точка, премиерът поиска от Ангелов да го запознае с актуалната информация за разпространението на коронавируса. Не беше подминат и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който беше препитан от Борисов за ВиК проектите в региона. Нанков обясни, че през следващите години ще бъде изграден язовир "Кюстендил", с който трябва да се реши проблемът с питейната вода в града.

Петър Паунов пък благодари на премиера за отпуснатите пари за строежа на нови църкви и ремонта на стари такива.

Малко преди да си тръгнат от заведението Борисов повтори думите си от вчера, че има провокатори, които пускат нарочно снимки в социалните мрежи как в някое заведение са се събрали повече хора, за да принудят властите да затворят целия бранш. Този път обаче той подчерта, че атаката идва от политическите му опоненти.

"Да не се поддаваме на провокации. Трябва да спазваме всички мерки, за да няма за какво да се захванат и да се стигне до ново затваряне", каза от своя страна Алибегов и помоли Борисов за съдействие за по-бързото изплащане на компенсациите за бранша./Дневник


Анкета

Ще успее ли да състави ГЕРБ правителство?


Резултати
Видео
Кралски албатрос кацна на главата си
 11.03.2021 20:58      
Видео
Огромни стада бизони бягат от Йелоустоун
 09.03.2021 19:22