Спорт

Българската федерация по плуване с официална позиция за допинг скандала

  08.03.2021 18:00  
Българската федерация по плуване с официална позиция за допинг скандала

Никой състезател не е принуждаван да приема хранителна добавка насилствено, заявиха от Българска федерация по плувни спортове в официална позиция по повод скандала с положителните допинг проби на трима национални състезатели.

"Стоим твърдо зад тримата състезатели и ще окажем всякакво съдействие в процеса на установяване на истината. Никога в подготовката си или по време на състезания, никой състезател не е бил принуждаван да приема хранителна добавка насилствено. На всеки е предоставена възможността да се запознае със съдържанието на витамините и добавките на световно известните и доказани производители, които даваме повече от три години. До момента при извършени над 200 антидопинг проверки - както в подготвителен, така и в състезателен период, не сме имали проблем или положителна допинг проба", заявиха от БФПС.

"Сигурни сме, че нашата програма за развитие на плувните спортове дава нагледни резултати. БФПС и щабът на националния отбор, ще изпълнят до край Олимпийската програма и ще осигурят на нашите състезатели необходимите условия за реализация на техния четиригодишен труд и сбъдване на мечтите им за достойно класиране и върхови постижения на Олимпийските игри Токио 2021", се казва още в становището на федерацията.


Анкета

Ще успее ли да състави ГЕРБ правителство?


Резултати
Видео
Огромни стада бизони бягат от Йелоустоун
 09.03.2021 19:22      
Видео
Вижте как буйства индиецът от приземения в София самолет (ВИДЕО)
 07.03.2021 12:52