Анализи

Димитър Ганев: Поне 5 сигурни партии за предстоящите избори

  05.03.2021 11:32  
Димитър Ганев: Поне 5 сигурни партии за предстоящите избори

Придържам се към формулата 5 сигурни партии и две на ръба за следващия парламент. Това заяви пред Нова телевизия политологът Димитър Ганев от „Тренд”.

"Вече по-голямата част от хората са решили дали и за кого ще гласуват. Няма да има големи промени, освен ако не се случат форсмажорни събития. Засега ГЕРБ остават на първо място, след тях - БСП, а битката ще е за третото място", разкри още политологът.

"Партията на негласуващите" ще е най-интересна", смята социологът Първан Симеонов от „Галъп”.

"От днешна гледна точка, ако случаите на коронавирус продължават да растат, ще има отдръпване на хората в изборния ден", допълни той.

"Ниската активност ще се отрази на вота за опозицията", каза Симеонов.

"Партията на Манолова и ВМРО, които са на ръба, ще влязат в НС при силна кампания", допълни социологът.

"Или ще има управление около ГЕРБ, или около БСП. Друга конфигурация не съществува. По всяка вероятност ГЕРБ ще получи мандат за управление. Конфигурацията за коалиция ще е трудна - много партии категорично заявиха с кои няма да се коалират", обясни Ганев.

"Трифонов получи ползи без действия и грешки", коментира Първан Симеонов и допълни: "Не Слави Трифонов е интересен, а ДПС. Ще успее ли Борисов да избяга от формулата с Движението? Към момента ДПС прочиства партията, отсъствието на Пеевски от листите е доказателство за това", каза социологът.

"Не мисля, че ДПС ще участва в управлението на следващото правителство. ДПС е единствената партия, която има силна младежка структура и инвестиции в младите си членове", разкри Димитър Ганев.


Анкета

Ще успее ли да състави ГЕРБ правителство?


Резултати
Видео
Фънки кара бясно кола-фотьойл
 14.03.2021 22:00      
Видео
Къде отсядат кралските особи
 13.03.2021 21:54