Спорт

Кралев призова за търпение относно връщането на феновете на стадионите

  02.03.2021 12:05  
Кралев призова за търпение относно връщането на феновете на стадионите

Спортният министър Красен Кралев призова за малко повече търпение относно връщането на публиката на спорните състезания. Той е категоричен, че се полагат всички усилия за решаването на този проблем и при възможност феновете ще могат отново да гледат спорт на живо.

"Винаги съм бил най-големият лобист за спорта. Все пак трябва да сме разумни и здравето на хората ни е приоритет. Да ви кажа, че утре ще отворим стадионите - не е сериозно. Полагаме усилия, изчакваме здравните власти да анализират внимателно ситуацията и ако има възможност, ще бъде разрешен този проблем", каза Кралев.

"То не е само за футбола. Илиана Раева ми звъни и иска за Световната купа по художествена гимнастика публика. Ще бъдем домакини на олимпийската квалификация по борба - и там ще ни трябва публика. Водим преговори с Международния олимпийски комитет да поемем домакинството на олимпийската квалификация по бокс. Ако Лондон откаже, вероятно ще ни я дадат на нас. И там ще ни трябва публика.", добави министърът.

"Трябва да се съобразим с мнението на лекарите, защото утре те са на първа линия, те отнасят най-голямата тежест в борбата с коронавируса", категоричен е Кралев.

Преди няколко седмици футболни запалянковци призоваха да бъдат пуснати на мачовете. Те бяха недоволни, тъй като отново заработиха моловете, а стадионите, които са на открито, не. Преди два дни привърженици на "Левски" разпространиха декларация с искане за допускане на публика на футболните срещи, след като вече са отворени и заведенията.


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Така храната няма да залепва за тигана
 01.03.2021 14:33      
Видео
Рита Ора сподели нови кадри от България
 25.02.2021 21:21