Спорт

Борусия М застава на пътя на Манчестър Сити

  24.02.2021 08:31  
Борусия М застава на пътя на Манчестър Сити

Отборите на Борусия Мьонхенгладбах и Манчестър Сити се изправят днес от 22,00 часа на неутрален терен в Будапеща в първи 1/8-финален сблъсък от Шампионската лига.
За германския тим това е първо участие във фазата на елиминациите, докато "гражданите" са с повече опит и амбиции в надпреварата.

Борусия М е типичен домакински отбор, но няма да се възползва от това свое предимство срещу опитния си съперник. Манчестър Сити може да се похвали с успеваемост срещу германски отбори в Шампионската лига, като е спечелил четири поредни победи.

Треньорът на германския тим Марко Розе няма проблеми с наказани и контузени футболисти, но тревогите му са свързани с лошата форма на отбора в последните мачове.

Борусия тръгна ударно през 2021 година, като победи грандовете Байерн (Мюнхен) и Борусия (Дортмунд), но няма успех от края на януари.

В последния кръг в Бундеслигата "жребчетата" записаха загуба с 1:2 от закъсалия Майнц 05.В същото време мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола може да разчита за първи път през 2021 година като титуляр на Серхио Агуеро.

Аржентинецът беше на скамейката срещу Арсенал през уикенда, но остана неизползвана резерва. Манчестър Сити е в чудовищна форма, като няма загуба от ноември насам и е в серия от 18 поредни победи.

Вероятни състави:

Борусия Мьонхенгладбах: Зомер, Бенсебайни, Елведи, Гинтер, Лайнер, Нойхаус, Крамер, Хофман, Щиндъл, Тюрам, Плеа.

Манчестър Сити: Едерсон, Зинченко, Рубен Диаш, Стоунс, Жоао Кансело, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Стърлинг, Габриел Жезуш, Фодън.


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Рита Ора сподели нови кадри от България
 25.02.2021 21:21      
Видео
Внучката на Симеон става поп звезда
 24.02.2021 10:37