Новини

Спаси София на Борис Бонев загуби името

  23.02.2021 10:48  
Спаси София на Борис Бонев загуби името
  twitter

Лаишки пропуск на нашумелилия общински съветник Борис Бонев остави организацията му без името.Той не е регистрирал или патентовал името на Спаси София.

Нова фондация с името "Спаси София" е учредена на 28 януари тази година. Тя си присвоява името на гражданската инициатива, оглавявана от общинския съветник Борис Бонев, който не е патентовал наименованието.

Това съобщи на страницата си във фейсбук съветникът от "Демократична България" в СОС Владислав Панев.

"Със сигурност незапазването на това име е груб пропуск на Бонев и приятели. Но превземането му от противници на организацията е точно такова действие, което отказва хората от участие в политиката", пише Панев.

Представител на новорегистрираната фондация "Спаси София" е Даниел Капсъзов, става ясно от публикацията на Панев.

Той е сред протестиращите жители и наематели на магазини на ул. "Съборна" в столицата, която по инициатива на Бонев и "Спаси София" през юни миналата година стана пешеходна частично. След протестите вчера в транспортна комисия бе гледан доклад за връщането на 26 места за косо паркиране на улицата, както и правото на живеещите на нея да стигат с автомобил до дома си. Решението бе отложено след бурни дебати.

Притеснявам се, че ще фалира цялата улица. Ще фалираме всички магазини тук, няма как дори да си заредим магазините със стока. Даже не говорим как ще идват клиентите. Просто това е страшно безумие, заяви Капсъзов пред БНТ през август миналата година по време на протести.

Той е бивш вицепрезидент Асоциацията по мотоциклетизъм. През януари тази година Капсъзов разказва пред в. Сега за иницативата "Помощ на две колела". Даниел Капсъзов е президент е на мотоклуб Widow's sons Bulgaria. Събрахме се братя масони, които караме мотори, и оттогава сме неразделни. Може да е малко това, което ще дадем и направим, но ще го направим както трябва, а не само да се отбие номерът, пише във фейсбук страницата на Widow's sons Bulgaria.

Общо до момента е предоставена топла храна на над 4 755 човека, от началото което бе дадено на 05.12.2020г. в градовете София, Пазарджик и Разград. Кампанията „3330 ТОПЛИ ОБЯДА“ ще продължи до 31 Март 2021г. като премина във втората си фаза „ОЩЕ 3330 ТОПЛИ ОБЯДА“, става ясно още от публикация в социалната мрежа. От мотоорганизацията в столицата раздават топъл обяд на кв. “Лозенец” на ул. ”Арх. Йордан Миланов“, спирка “Вишнева”, миналия уикенд те са осигурили храна на 411 човека.

Благодарни сме на пълното съдействие на кмета на "Лозенец" Константин Павлов, заявява Капсъзов пред Сега.

Нали знаете. Ако отвратените се откажат, остават само отвратителните. Със Спаси София (истинските) не сме коалиция, понякога сме на различни позиции. Но често изтипосват схемите на властта (както и ние), за което заслужават похвала. Най-важното обаче е да сме джентълмени в политиката, която и без това е грозна работа. Не бива да я правим още по-грозна, завършва поста си  във фейсбук Панев.

От Спаси София още не са коментирали новата фондация.


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Това видео с Меркел стана хит в мрежата
 21.02.2021 21:35      
Видео
Tesla се закара сама до сервиза
 20.02.2021 21:45