Икономика

Вицепремиерът Николова обсъди развитието на туризма и сътрудничеството ни с Полша

  22.02.2021 14:57  
Вицепремиерът Николова обсъди развитието на туризма и сътрудничеството ни с Полша

Вицепремиерът Марияна Николова обсъди развитието на туристическия сектор в условията на пандемия и възможностите за сътрудничество между България и Полша с Анджей Гут-Мостови - държавен секретар с ресор туризъм към Министерството на развитието в страната. Това съобщиха от пресцентъра на туристическото ведомство. 

По думите й в условията на продължаващата пандемия от COVID-19 е от ключово значение сътрудничеството между двете държави да бъде продължено.  Тя подчерта, че от 29 януари до 30 април с цел туризъм, но след представяне на отрицателен резултат от PCR тест, могат да влизат през всички гранични пунктове пристигащите от 58 държави, включително Полша.

Вицепремиерът бе категорична, че България остава сред страните с най-малко заразени на Балканите, което я прави сигурна туристическа дестинация.

"Държа да подчертая, че Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването и всички регионални здравни инспектори в страната упражняват изключително строг контрол за спазване на противоепидемичните мерки във всички места за настанява и места за хранене и развлечения", обясни още тя.

Българският ресорен министър отправи няколко предложения за съвместни инициативи, една от които е възобновяване дейността на Съвместната работна група.

Вицепремиерът предложи още да се работи съвместно и активно за по-доброто позициониране на сектора на ниво ЕС.

"България е много популярна сред полските туристи, а предложенията за пътувания в сърцето на Балканите са част от програмите на нашите туроператори", заяви Анджей Гут-Мостови, като допълни, че страната ни привлича поляци с морските плажове, културно-историческите обекти, кухнята и традициите си. 

"Ще направим всичко възможно да повишим търсенето на пътуванията към Вашата страна и  за подобряване на нашите отношения и утвърждаването на България като водеща туристическа дестинация за сънародниците ни", обобщи държавният секретар. 


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Това видео с Меркел стана хит в мрежата
 21.02.2021 21:35      
Видео
Tesla се закара сама до сервиза
 20.02.2021 21:45