Свят

Специализирани центрове за ваксиниране работят от днес в Гърция

  15.02.2021 14:00  
Специализирани центрове за ваксиниране работят от днес в Гърция
  NOVA

В Гърция от днес работят специализирани центрове за ваксиниране срещу COVID-19. Един милион души са се записали за имунизиране, като повече от половината вече са получили ваксина, предаде БНР.

Днес е първият работен ден на два специализирани мегацентъра за ваксиниране - в Атина и в Солун, които се намират в центъра на двата града, за да е удобно за достъп на пациентите. Още 48 медицински специализирани центъра приемат от днес в малките градове на страната и по островите.

Заместник-министърът на вътрешните работи Стелиос Пецас съобщи днес за програма за ваксиниране на работещите в туризма, която стартира от следващия месец. Гърция се подготвя за туристическия сезон,който се очаква тази година да бъде по-силен поради масовото ваксиниране.
Не се изисква за туристите документ, който потвърждава, че са ваксинирани срещу COVID-19, но имунизираните ще бъдат пропускани през границата без тестове и карантина. Днес по препоръка на лекарите се очаква да се въведе задължително носене на двойна предпазна маска в обществения транспорт и в магазините. След три месеца на строги мерки и карантина вчера гърците за първи път протестираха с демонстрации в Атина и Солун.


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Учени откриха странни създания под антарктическия лед
 16.02.2021 18:10      
Видео
Човекът без име нарисува Левски с бутони от клавиатури
 11.02.2021 19:04