Спорт

Венци Стефанов : Бербатов го е страх. Игра голям футбол, но завърши безславно

  13.02.2021 16:57  
Венци Стефанов : Бербатов го е страх. Игра голям футбол, но завърши безславно

Президентът на "Славия" и член на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов заяви пред bTV, че бившият нападател на националния отбор Димитър Бербатов не може да сочи себе си за човек, който ще внесе промяната в българския футбол. 

Причината е, че до момента той не е влагал средства в този спорт у нас. В типичния си стил Стефанов отговори на критиките на Бербатов, публикувани в блога на бившия нападател на "Манчестър Юнайтед", "Тотнъм", "Фулъм", "Байерн" Леверкузен и "Монако".

"Страх го е момчето, защото, когато някой казва истината право в очите, тя боли и то много. Него много го боли. Един човек, свикнал да говори само в първо лице, единствено число... "Аз съм промяната". С какво се вижда, че ти си промяната? Нещо направил ли си? Голям футболист. Игра голям футбол, но завърши така безславно, както се очакваше", заяви Стефанов и добави:

"Аз смятам, че хората, които могат да променят българския футбол, са тези, които дават свои средства за развитието на този спорт. Тези, които винаги са били консуматори и само са взимали от този спорт, най-добре да правят това, което могат най-добре - да стоят отстрани и да помагат"

Бербатов критикува президента на "белите", като написа, че вече е на 70 години и трябва да се откаже от управленската си роля в Централата, но го е страх да "пусне кокала". 

"Дали моето място е в Изпълкома или не, това ще решат делегатите, а не лицето Бербатов. Аз не се притеснявам от това кой какво е казал. Има 26 години, в които сме работили, дали сме път на много млади футболисти...", отговори му Стефанов.

Самият Бербатов заяви, че има амбиции да се включи в управлението на българския футбол и да подкрепи кандидатурата на бизнесмена Петър Величков за президент на БФС.

В момента голмайстор номер 1 на националния тим (48 гола. Толкова има и Христо Бонев) работи като треньор на нападателите в "Етър".


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Дъщерята на Стивън Спилбърг превзема музикалната сцена
 17.02.2021 14:42      
Видео
Учени откриха странни създания под антарктическия лед
 16.02.2021 18:10