Свят

Стойчо Стойчев: ВМРО е лидер в патриотичната вълна

  12.02.2021 18:17  
Стойчо Стойчев: ВМРО е лидер в патриотичната вълна
  БТВ

ВМРО е с добри шансове да влезе в следващия парламент, заяви политологът проф. Стойчо Стойчев в предаването "Лице в лице" по БТВ. Според него те са лидер в патриотичното пространството, защото са най-старата такава партия.

Вълната в Европа и САЩ не е пресекнала. Тя има и своите български измерения. Обществото ни е чувствително към национална проблематика - спорът с Македония е показателен. Има силен отпор и на либерални идеологеми, като Истанбулската конвенция, права на малцинства. Нишата е сериозна и няма да остане празна, каза Стойчев.

Най-вероятният печеливш от ситуацията ще е именно ВМРО, които имаха успешен самостоятелен дебют на евровота и взеха над 140 000 гласа. Те се опазиха от негативни стереотипи и неутрализираха негативите от властта с голям процент изпълнени предизборни обещания, което за нашите условия е прецедент. Впрочем те по един тръмписки начин съумяха да си поставят конкретни задачи с измерими индикатори, които се открояват на фона на абстрактините „визии“ и „стратегии“. Малки, но постижими неща срещу общото говорене, обяви наскоро още проф. Стойчев.


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Човекът без име нарисува Левски с бутони от клавиатури
 11.02.2021 19:04      
Видео
Сузанита пусна брутален клип (18+)
 10.02.2021 14:58