Новини

Доц. Мангъров и математик в лют спор за COVID-19

  10.02.2021 09:37  
Доц. Мангъров и математик в лют спор за COVID-19

Случаите са много повече, отколкото се съобщават. Това е медицински фашизъм. Това каза началникът на COVID отделението в Инфекциозна болница в София доц. д-р Атанас Мангъров в Шоуто на Николаос Цитиридис по бТВ.

Ние сме в челните места по смъртност. Това природно бедствие не може да се овладее по този начин. Това се доказва в страните с най-строги мерки, посочи той.

"Медицината не е аритметика. Мерките нямат особена полза, защото епидемията си следва своя ход. Ако се затворим и живеем накрая на света можем да се предпазим, но в момента, в който се отворим, всичко ще започне отначало", обясни доц. Мангъров.

По думите му пациентите, които са настанени в Инфекциозна болница са там по-скоро от страх, отколкото да имат нужда. "Не особено тежък медицински проблем се използва по всякакви цели", каза доц. Мангъров..

Ситуацията е подценена, случаите са много повече и пораженията са по-големи. Това заяви от своя страна математикът Петър Велков. "Мерките работят. Те се взимат, защото здравната система не може да издържи. Ако пуснем безконтактно да се разпространява вируса, това ще доведе до 60 – 70 000 смъртност в България и това няма да са само възрастни хора", предупреди Велков.

"Аз бих се засегнал от епитети, които ме наричат идиот и шизофреник, но знам, че той не е прав", обърна се доц. Мангъров към Петър Велков. Той отбеляза, че събеседникът му има гузна съвест.

Цялата информация за COVID-19 е в ръцете на нещото, наречено НОЩ. Колкото повече тестове правиш, толкова повече заразени ще откриваш, смята инфекционистът.

„Вие не разбирате“, упрекна събеседникът си доц. Мангъров. „Много тъжно е така да се отнасяте към мъката на хората, загубили близките си. От тази зараза загинаха 18 000 човека“, отвърна му математикът.

В 20 на 100 от случаите протича едно грипоподобно състояние. В част от случаите, заболяването е по-тежко заради съпътстващите заболявания, стана ясно от думите на шефът на COVID отделението в Инфекциозна болница – София.

Математикът подари на доц. Мангъров доклад от 1200 страници, който опровергавал дезинформацията на инфекциониста.

"Ако математиците бяха лекари, нещата нямаше да бъдат така, както са. Вие цитирате неща, които не разбирате. Просто ги повтаряте като папагал", каза на Велков доц. Мангъров, след като и двамата се бяха разлютили в спора. "Шизофреник и идиот", така Велков наричал доц. Мангъров в социалните мрежи, каза още инфекционистът.

Като опит да се изкарат политически дивиденти от мъката на хората в COVID кризата, така математикът определи говоренето на лекаря срещу противоепидемичните мерки, който от миналата седмица е и кандидат за депутат от листите на партия АБВ.

Че пандемията у нас се подценява бе единственото становище, за което и двамата бяха на едно мнение. Причината е, че случаите са много повече, отколкото се обявяват, смята шефът на COVID клиниката.

"Обявяват ни за номер едно по смъртност на глава от населението в целия свят. Над 18 хил. загинаха в следствие на пандемията у нас. Това се случи само за последната година и смъртността беше два пъти по-висока в сравнение с последните 5 г.", аргументира се Петър Велков. Според него мерките работят и след определен период от време намаляват заразените, а в противен случай здравната система у нас няма да издържи.

Доц. Мангъров обаче контрира, че страната ни винаги е била начело по много различни видове смъртност, включително и детската. "От днес в Обединеното кралство има заплаха от 10 г. при нарушаване на карантината, което е драконовска мярка. Господинът, явно смята, че медицината е аритметика, а тя не е", каза още инфекционистът и добави, че ако се затворим и заключим, само ще навредим на икономиката и всички останали аспекти на живота.

Той обясни, че в последните дни от всички 90 легла в COVID клиниката, която е под негово ръководство, има 18 заети, а от тези 18 пациенти само трима трябва наистина да са в болница.


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Човекът без име нарисува Левски с бутони от клавиатури
 11.02.2021 19:04      
Видео
Сузанита пусна брутален клип (18+)
 10.02.2021 14:58