Свят

Ангела Меркел удължава карантина в Германия до 1-ви март?

  09.02.2021 15:02  
Ангела Меркел удължава карантина в Германия до 1-ви март?

Германският канцлер Ангела Меркел иска да удължи карантината в Германия до 1-ви март. Затова тя ще настоява по време на среща с регионалните премиери в сряда, съобщава германският таблоид Bild.

„Въпреки че все още няма окончателно решение, канцлерът възнамерява да подкрепи министър-председателите на държавите, които принадлежат към Християндемократическия съюз (ХДС - партията на германските консерватори, която включва Меркел). По този начин решението за удължаване на ограничителни мерки до края на февруари е по-вероятно“, пише вестникът, цитиран от Фокус.

Германия и нейните провинции се готвят да удължат локдауна с приблизително още две седмици след 14 февруари, но искат да представят "безопасна и справедлива стратегия за отваряне на мерките" на конференцията на премиера тази сряда.

Позовавайки се на плановете на канцлера, Bild съобщава, че краят на лакдауна е насрочен за 1 март, ограниченията ще паднат постепенно. На първо място се предвижда отваряне на училища, детски градини и фризьорски салони.

По-рано германските власти решиха да удължат строгите COVID мерки до 14 февруари. На 2 ноември миналата година в Германия беше въведено ограничено блокиране в цялата страна.

В момента почти всичко е затворено - изключение правят хранителните магазини, малките дрогерии, аптеки, оптики, банки, вестници, пощи, зоомагазини, лечебни заведения. Учениците бяха изпратени на дистанционно обучение. На регионално равнище се рашаваше работата на детските градини.

Срещите са разрешени с представители на едно домакинство плюс още един човек. Носенето на самоделни предпазни маски в обществения транспорт и магазините е забранено. В региони с висока динамика на заболеваемостта населението е инструктирано да не напуска домовете си без основателна причина в радиус от повече от 15 километра. Лицата от региони, опасни от гледна точка на разпространението на пандемията, трябва да преминат двоен тест за COVID-19 при пристигане в Германия.


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Човекът без име нарисува Левски с бутони от клавиатури
 11.02.2021 19:04      
Видео
Сузанита пусна брутален клип (18+)
 10.02.2021 14:58