Икономика

Милен Велчев: Ще е необходима актуализация на държавния бюджет

  24.01.2021 19:33  
Милен Велчев: Ще е необходима актуализация на държавния бюджет

„Все повече ми се струва, че актуализация не бюджета ще е необходима, защото кризата продължава”. Това коментира в предаването „Неделята на NOVA” бившият финансов министър Милен Велчев. „Правителството неотдавна обяви, че ще продължи да изплаща след март компенсации на пострадалите от кризата. Това не е заложено в настоящия бюджет. Но не очаквам това правителство преди изборите да вземе тези решения. Те не са и необходими засега. Вероятно тази задача ще остане за следващото правителство”, коментира Велчев.

Той призова властите да увеличат усилията си за ваксиниране на населението.

„Четох статистика на „Файненшъл таймс”. България е на последно място в ЕС по темпове на ваксиниране и сме ваксинирали два пъти по-малко хора от предпоследната страна”,  коментира Велчев.

Забавените темпове на имунизиране биха се отразили на икономиката, мерките ще продължат по дълго, може да бъде заплашен и летният сезон по Черноморието, смята бившият финансов министър.

„Българи, които искат да пътуват в чужбина, може да се наложи да покажат удостоверение за ваксиниране”, коментира Велчев.


Анкета

Как трябва да реагираме на искането на Русия НАТО да се изтегли от България?


Резултати
Видео
Заровен жив за 50 часа: това е най-гледаното ВИДЕО за 2021 г.
 19.12.2021 08:02      
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54