Анализи

Египет и Занзибар хит сред българите по време на пандемията

  24.01.2021 15:07  
Египет и Занзибар хит сред българите по време на пандемията

Екзотичните дестинации са хит в предпочитанията на българите по време на пандемията. Причината са директните чартъри и предлаганите безплатни PCR-и в пакетите. Така Египет води категорично класацията в избора ни за пътуване, особено през зимата, а след него се нареждат Занзибар и Южна Америка. Това обясни пред „Монитор” директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

„Египет е категорично №1 като избор на дестинация. Българите  обичат Червено море. Вече имаме и много оферти за Занзибар. Просто всичко се корени в желанието на българина да пътува”, коментира Драганов. Другата причина според него е, че вече заявките за екскурзия е свързана с гаранция, че парите ще бъдат върнати при условие, че пътуването няма да се състои. Предлагат се и безплатни тестове за коронавирус. Някои от пакетите пък са били намалени и цените са изключително изгодни.

„Особено за Египет, имаше един Черен петък, в който офертите бяха намалени с 30% спрямо цените в предходен период”, обясни още Драганов. За българите примамливи се оказват и дестинациите, в които вече има осигурен директен чартър. Друг такъв пример са Малдивите, в които почиващите от Летище „София” кацат директно в Мале.

„Занзибар е нова и интересна дестинация, не толкова често посещавана. Освен нея се отвори и Йордания, както и Египет. Търсени са и Малдивите. Съчетанието на липсата на PCR с топло море, е водещо при избора за почивка”, казва и климатологът проф. Георги Рачев, който е и зам.председател на Асоциацията на туристическите агенции. Той уточни, че на традиционните пазари вече се променя начинът на мислене.


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Солили сме грешно храната, ето как трябва
 26.01.2021 19:18      
Видео Новини
Отрасловият съвет потвърди: От 4 февруари се връщат в училище 3 класа
 25.01.2021 19:05