Новини

Борисов за Радев: Да каже позицията си за Навални, няма да му се карат толкова

  24.01.2021 09:40  
Борисов за Радев: Да каже позицията си за Навални, няма да му се карат толкова

Премиерът Бойко Борисов посочи, че продължава да липсва позиция на президента Румен Радев по отношение на задържането на Алексей Навални. Това заяви той при посещение Националния координационен център в МОСВ.

„Нашата позиция на евроатлантическата и демократична общност е да бъде освободен. Радев да каже позицията си, няма да му се карат толкова, не е страшно“, добави Борисов.

 

огато са нарушени нашите ценности, трябва да имаме позиция“, категоричен беше министър-председателят и посочи, че това не означава, че България се меси във вътрешните  работи на Руската федерация или разваля отношенията си със страната.

„Вътрешна работа безспорно, но ние когато провеждаме избори, защо каним наблюдатели от други страни - за да бъдат абсолютно сигурни всички, че са честни, прозрачни и ясни“, заяви Борисов.

„Не чух позицията на Радев и по изгонените руски дипломати. Когато той говори за Гебрев - със службите във Великобритания много работим по тази тема. И тези, които минаха тогава, са обявени за персона нон грата.  И там сме свършили всичко“, изтъкна още премиерът.


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Солили сме грешно храната, ето как трябва
 26.01.2021 19:18      
Видео Новини
Отрасловият съвет потвърди: От 4 февруари се връщат в училище 3 класа
 25.01.2021 19:05