Новини

Нинова: На 4 април всички трябва да излязат и да гласуват

  21.01.2021 17:48  
Нинова: На 4 април всички трябва да излязат и да гласуват

Със срещите, които правим, искаме да върнем доверието в институциите и изборния процес. Искаме да върнем доверието в държавността като цяло.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод започналите днес разговори с извънпарламентарни партии и неправителствени организации за обсъждане на общи действия за провеждането на честни и свободни избори.

"Въпросът с честните избори е много голям. Хората не искат да ходят да гласуват и си казват - защо да гласувам, когато нищо няма да се промени и вотът е предрешен. Това води до малка представителност на институциите и така няма легитимност, за да се взимат важни решения по време на кризи. Искам да призова всички български граждани - на 4 април излезте и гласувайте. Това е единственият начин да се противопоставим на купения и корпоративен вот. Гласувайте, за когото мислите, че е правилно и добре", заяви Нинова.

"Няма напрежение между БСП и президента. Няма напрежение между мен и президента. Мисля, че тази тема е приключена. Относно това дали БСП ще издигне Румен Радев за втори мандат - това не е на дневен ред. В момента във всички партии текат номинации за депутати, а не за президенти. Това е фокусът в тези дни. С номинацията за президент ще се занимаваме след парламентарните избори. Ясно заявихме, че нямаме проблем с президента и никога не сме заявявали и обявявали кой ще е наш кандидат. Това ще направим след изборите за парламент", повтори лидерът на БСП.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Изцяло безжичен телевизор
 22.01.2021 10:44      
Видео
Сгъваемият Samsung беше удавен и замръзен, но оцеля
 21.01.2021 18:00