Шоу

Игра на Тронове: Дракони превземат Ел Ей и Лондон

  21.01.2021 09:11  
Игра на Тронове: Дракони превземат Ел Ей и Лондон

Предисторията на „Игра на тронове“ се пече, очакваме 10 епизода догодина

Многобройната армия от фенове на хитовата сага на НВО „Игра на тронове“ има повод за наздравици! Предисторията, която носи името „Дом на дракона“, вече има насрочена дата за старт на снимките – 5-и април.

Ясни са и първите локации, на които ще бъде разпънат сетът. Това са Лос Анджелис, Лондон и непозната местност в Испания.

Междувременно попълненията в каста започват да промотират сериала. Така, например, британската звезда Оливия Кук издаде, че преди да закове главна роля в „Дом на дракона“, не е била запозната с битката за Железния трон и приключенията на Джон Сноу и компания.

„Когато четох сценария по време на кастинга не бях гледала нито един епизод на „Игра на тронове“. Когато получих ролята обаче започнах и сега съм обсебена“, разказа пред изданието Variety тя.

Припомняме, че 27-годишната красавица ще изиграе Алисан Хайтауър, която е втората съпруга на краля и дъщеря на Ръката на краля - сър Ото Хайтауър. Образът на самия крал Визерис Таргариен е поверен на Пади Консидайн, прочул се с участието си в „Другият“ по Стивън Кинг. Актьорът Мат Смит ще сложи короната на принц Деймън Таргариен, който е малкия брат на краля. Ема Дарси пък ще влезе в роклята на Рейнира, която е най-голямото дете на Визерис и наследница на Железния трон.

Засега са поръчани десет епизода. Очаква се новата продукция да проследи гражданската война между Ренира и Егон Таргериан за властта над Седемте кралства. Сюжетът ще се развива около 300 години преди събитията в „Игра на тронове“.

Зад сериала ще стоят писателят на „Песен за огън и лед“ Джордж Р. Р. Мартин и Райън Кондал, който се е заел със сценария. Мигел Сапочник, направил култови епизоди на "Игра на тронове" като "Битката на копелетата" и "Дългата нощ", ще се завърне на режисьорския стол за няколко епизода от първи сезон.

Засега „Дом на дракона“ не разполага с премиерна дата, но се очаква готовият продукт да стигне до зрителите през 2022 г.


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Изцяло безжичен телевизор
 22.01.2021 10:44      
Видео
Сгъваемият Samsung беше удавен и замръзен, но оцеля
 21.01.2021 18:00