Автомобили Анализи

Премиум автомобили в БГ: Само Mercedes с ръст на продажбите у нас през 2020-а

  20.01.2021 11:36  
Премиум автомобили в БГ: Само Mercedes с ръст на продажбите у нас през 2020-а

Официалният вносител на Mercedes-Benz у нас Силвър Стар направи дигитално представяне за медиите, на което отчете постигнатото през трудната 2020 година. Това, което прави впечатление от изнесените данни е, че въпреки ограниченията от пандемията, през изминалата година Mercedes-ите у нас продължават да се радват на сериозно търсене.

При това останалите две германски марки от премиум сегмента бележат доста голям спад, а Силвър Стар отчита ръст от 2%. Първата позиция по продажби в премиум сегмента обаче все още се държи от BMW, но Mercedes е плътно по петите ѝ. Третото място е за Audi. През 2021 година вносителят залага на още по-силни резултати, като основният коз ще е новата C-Klasse, която ще се появи у нас през пролетта на годината.

Що се отнася до изминалата успешна година за Mercedes-Benz и по-конкретно за пазара на нови Mercedes-и в България, то е интересен факт, че най-продаваните модели на марката през изминалата година у нас са GLE и GLS. Именно на тези два модела се падат 40% от продажбите на марката в България през 2020 година.

Предстои навлизането и на електрифицирани Mercedes-и у нас. Първият електрически Mercedes е новата V-Klasse. Предстои появата в България на моделите EQC, EQA и най-дългоочакваният EQS. Той ще се появи у нас през есента на годината. От Силвър Стар заявиха, че електромобилите ще се характеризират със същото отлично качество и сервизиране, както и стандартните коли на марката с ДВГ.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Възстановиха лицето на Сибирския Тутанкамон
 20.01.2021 15:21      
Видео
Сняг и лед в пустинята Сахара
 19.01.2021 19:33