Свят

ТАСС: Властите на Мадрид обмислят да обявят града за зона на бедствие

  10.01.2021 16:14  
ТАСС: Властите на Мадрид обмислят да обявят града за зона на бедствие
  News.bg

Кметството на испанската столица проучва възможността за искане до властите на страната да обявят Мадрид за „зона на катастрофално бедствие" поради последствията от силната снежна буря, заяви кметът на града Хосе Луис Мартинес-Алмейда, цитиран от TACC „Оценяваме тази възможност поради последиците от щетите и състоянието, в което се намира градът", цитира думите на кмета вестник El Mundo.

Както той уточни, в момента градските власти оценяват "конкретните материални щети". В петък в Мадрид започна обилен снеговалеж, поради което работата на международното летище Мадрид-Барахас беше парализирана, а железопътните връзки също бяха преустановени. В града не се движат автобуси, а метрото работи със затруднения. В събота градът беше напълно парализиран, почти всички магазини, кафенета, барове, фризьорски салони и други търговски обекти останаха затворени.

Сега снеговалежът в Мадрид е спрял, но ситуацията все още е изключително сложна: много пътища в столицата все още не са разчистени. Много дървета са се счупили под тежестта на падналия сняг, като са повредили паркираните под тях автомобили и са блокирали улиците. В понеделник в града се очаква силно застудяване- през нощта термометърът може да падне до минус 13 градуса.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05