Новини

Борисов: Президентът да не се заиграва с етническата карта

  07.01.2021 11:17  
Борисов: Президентът да не се заиграва с етническата карта

Никой не бива да си играе с етническата карта - с ДПС и Ердоган. Моля го да бъде по-внимателен с изказа си.

Това каза премиерът Бойко Борисов на редовната пресконференция на Националния оперативен щаб (НОЩ).

Аз съм си побеждавал сам на изборите и българският народ ми е давал доверие. С Турция водим най-добрата политика и дипломация. ЕС даде на България правото да домакинства на срещата ЕС-Турция, отбеляза премиерът.

Стокообменът ни е за милиарди долари. И не на последно място - нелегалната миграция. Затова на всеки европейски съвет настояваме споразумението да се спазва и за Гърция. Спомнете си Харманли, Овча купел, по "Солунска" - десетки нелегални емигранти се спират. Това е защото има споразумение между ЕС, България и Турция, което ние договорихме. Затова считам, че да се вкарва президентът на друга държава в един вътрешен, махленски спор, е недопустимо.

ДПС е подкрепяла управлението в няколко случая - покупката на Ф-16, Истанбулската конвенция. От години не съм виждал Делян Пеевски, каза още Борисов.

Казват, че бюджетът е съкрушителен за държавата. Но излизат данните на международните агенции, които са добри. България се върна на газовата карта.

С уважение, ДПС си подкрепи Румен Радев за първия мандат, не Цецка Цачева. Оставката ми я искат, кворумът в парламента всеки ден е на ръба, благодарение на Патриотите го крепим. На тези избори битката ще е ГЕРБ-ДПС, тя ще е безкомпромисна.

Президентите на съседните държави ме уважават, затова когато има конфликт от ЕС казват - опитайте с дипломация.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05