Новини

Спаси София: 100 млн. лв. за билетчета, а се глобяват гражданите

  05.01.2021 11:49  
Спаси София: 100 млн. лв. за билетчета, а се глобяват гражданите

Тикет системата още не е готова, но и няма откъде да се купи билетче. Това коментират от "Спаси София".

2021 г. започна с поредното погазено обещание от страна на кмета Фандъкова и управляващите. Тикет системата, струваща колосалните близо 100 млн. лв., която се изгражда от години, отново се отлага за неопределено бъдеще.

Официалната причина - от ЦГМ са "забравили" в нея да интегрират новата линия на метрото, нищо, че тя се изгражда от 2015 година и от десетилетие се знае точно колко станции и изходи ще има тя.
Същевременно гражданите няма откъде да си купят билет, тъй като контрольорите и водачите не продават билети, нова система няма, а поставените автомати в трамваите и тролеите бяха тържествено изхвърлени именно заради новата тикет система, която я няма.

Глобяват се и онези, които искат да купят билет, но твърде често няма къде да направят това.

Целият този хаос издава истинското лице и възможности на аматьорите, които управляват София. След профукани почти 100 млн. лв. - достатъчно пари за закупуването на 200 нови автобуса, тикет система няма. Не е ясно и дали таксуването ще е на време или на разстояние, нито пък защо не са предвидени автомати по ключовите спирки и в превозните средства. Няма и едно извинение и обяснение от Йорданка Фандъкова, защо за пореден път се стигна до задънена улица, нито пък се знае кога и как ще проработи системата.

Разбира се, виновни няма. Бившият директор на ЦГМ е настоящ общински съветник от ГЕРБ, а сегашният - бивш районен кмет на ГЕРБ. Сагата с тикет системата прекрасно описва цялото управление на човекът, набеден за кмет на София - скъпо, неработещо, закъсняващо и безотговорно, но пък като за "наши хора"!


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05      
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10