Спорт

Арда би Левски с 2:1 и излезе на трето място в Първа лига

  05.12.2020 18:39  
Арда би Левски с 2:1 и излезе на трето място в Първа лига

"Арда" излезе на трето място в Първа лига след победа с 2:1 при гостуването си на "Левски" на стадион "Георги Аспарухов". Тимът от Кърджали поведе от положение, при което имаше засада, но може да се каже, че през 90-те минути надигра напълно "сините".

Матеус Леони откри в края на първата част с пета, а "Левски" изравни в 89-ата с гол на Паулиньо. Победното попадение бе на Иван Коконов в 90-ата.

Снимка: Lap.bg

С този успех играчите на Николай Киров се изкачиха до третото място с 27 точки, колкото има и отборът на "Локомотив" Пловдив. "Левски" е 10-и с 14 точки. 

За целия мач тимът на Славиша Стоянович отправи само два точни удара.

В 41-ата минута "Арда" поведе в резултата с гол след статично положение. Николай Михайлов спаси удар от фаул на Спас Делев, след което топката остана край вратата, а Леони с пета я вкара в мрежата. Повторенията показаха, че първоначално бразилецът е в засада, въпреки че не играе с топката.

В 89-ата минута домакините се добраха до изравнително попадение. Паулиньо получи подаване от Валери Божинов, опита удар, но топката рикошира в бранител на "Арда", залъга вратаря на гостите и влезе в мрежата за 1:1.

Още в следващата атака обаче гостите вкараха нов гол за крайното 2:1.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08