Анализи

СЗО: Носете маски и на открито, и на закрито, ако не може да се спазва дистанция

  02.12.2020 17:50  
СЗО: Носете маски и на открито, и на закрито, ако не може да се спазва дистанция

Световната здравна организация (СЗО) смята, че в условията на пандемия предпазни маски трябва да се носят и на открито, и на закрито, включително в магазини, училища и на работното място, ако няма възможност да се спазва физическа дистанция от минимум един метър, предаде ТАСС.

Това е записано в публикувани днес в Женева препоръки на СЗО.

В препоръките се подчертава, че на обществени места, където могат да възникнат условия за разпространението на новия коронавирус, СЗО съветва хората да носят "немедицински маски както в помещения като магазини, общи работни места и училища, така и извън помещения, където е невъзможна физическа дистанция, не по-малка от един метър". Освен това от СЗО съветват да се носи маска винаги, независимо от възможността за спазване на дистанция, в помещения, където няма нужната вентилация.

Препоръките се отнасят както за възрастни, така и за деца над 12 години. Носенето на маски не се препоръчва за деца до пет години, а за възрастовата група от 6 до 11 години носенето на маска се решава в зависимост от конкретната обстановка и възможностите за предаване на вируса, както и от уменията на детето правилно да използва маската и от възможността да се осигури надзор от възрастен човек.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19