Новини

Фандъкова коментира дежурните градини за децата на медиците, мерките и снежната обстановка

  30.11.2020 09:36  
Фандъкова коментира дежурните градини за децата на медиците, мерките и снежната обстановка
  БНР

Благодаря на двете столични детски градини, които приеха моята идея за дежурни групи за децата на медиците на първа линия. Тази инициатива беше приета и от много градове в страната, заяви пред 124-а ДГ кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Очаквано за първи ден имаме малко деца. Нека медиците са спокойни за децата си, надявам се да им помогне", разкри столичният кмет пред журналисти.

От ръководството на детската градина заявиха, че няма притеснение сред екипа, а преподавателите са готови да приемат децата.

"Силният снеговалеж продължава. Снегорините почистват основните пътни възли, ще се почистят тротоарите. Почистени са и спирките на градския транспорт. Моля всички собственици на магазини да обработят пространството пред обектите си", призова Йорданка Фандъкова.

"Следим всички търговски обекти и базари в София. Засилени са проверките за спазване на мерките в столицата. С един малък жест - маска и спазване на разстояние, можем да помогнем на близките си и медиците", коментира столичният кмет.

"Платените зони в София остават. Пролетта имаше струпвания на коли и тази мярка не помогна. Обмисляме и намаляване на работното време на градския транспорт. Днес решаваме дали той ще работи до 22 ч.", разкри Фандъкова.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19