Новини

Румен Радев: Бюджет 2021 е разоряващ и неадекватен

  27.11.2020 13:35  
Румен Радев: Бюджет 2021 е разоряващ и неадекватен
  google

Бюджет 2021 е разоряващ, нереалистичен и неадекватен. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

"Следващият кабинет ще бъде поставен в неблагоприятна ситуация - празна хазна, фалирали домакинства и бизнеси, нулеви реформи и социални напрежения, защото приходите в този бюджет няма от къде да дойдат, а социалните разходи ще бъдат спрени", коментира Радев.

Президентът няма да наложи вето на държавния бюджет за следващата година.

Новите мерки са пожарни и закъснели - не само здравните, но и икономическите, и социалните мерки. Използването на тази криза за ПР, води до загуба на човешки животи. 10 години лекарите и медицински сестри напускат страната, няма реформи, а НЗОК се точи. Лятото се пропуснаха важни действия, каза държавният глава.  

Когато се налагат здравни мерки, трябва да има и пакет от икономически и социални мерки, припомни президентът.

"Българите умират не заради коронавируса, а заради липсата на организация в болницата, лошото качество на живо, профилактика и блокирането на други опасни болести", разкри Румен Радев.

Нека да спазваме мерките, за да опазим живота на лекарите и близките ни и разтоварим здравната система, апелира държавният глава.  

Премиерът използва новата Конституция, за да си спечели още няколко месеца власт. Така те (управляващите) ще могат да направят изборите по техни правила. Това, което става в НС с Конституцията е скандал, коментира президентът.

Правителството излъчваше щедри обещания за безусловна подкрепа към Северна Македония за членството и в ЕС. Сега управляващите се сетиха, че трябва да пазят национални ценности. Нека изчакаме да се уталожат емоциите, за да имаме открит разговор, каза Радев.

 


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19