Новини

Протест пред Съдебната палата в София

  25.11.2020 21:13  
Протест пред Съдебната палата в София

Протестиращи се събраха тази вечер пред Съдебната палата в София. Основното им искане е оставката на главния прокурор Иван Гешев и на Висшия съдебен съвет.

Недоволните настояват прокуратурата да разследва как се стигна до положението, в което се намира здравеопазването днес. Организатор на протеста е "Правосъдие на всеки", от където призоваха присъстващите да спазват противоепидемичните мерки.

Протестиращите коментираха и отхвърлянето на свикването на Велико народно събрание за нова Конституция. Според тях това се е случило, защото нова Конституция вече не е нужда на управляващите, тъй като те "вече си имат локдаун". От трибуната прочетоха поздравителен адрес от музиканти от група ФСБ, с който подкрепят инициативата на правосъдие за всеки за съдебна реформа.

По-късно протестът на "Правосъдие за всеки" се сля с този пред Министерския съвет. Полицаите там не допуснаха протестиращите да шестват по бул. "Дондуков". Демонстрантите се отказаха от намерението си и се отправиха на шествие по бул. "Цар Освободител".

Протестиращите поискаха да минат през градинката пред НС. Полицията отново не ги допусна.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19