Новини

Окончателно затягат мерките срещу COVID-19!

  25.11.2020 09:41  
Окончателно затягат мерките срещу COVID-19!
  google

С два месеца се удължава епидемичната извънредна обстановка. От петък до 21 декември се преустановяват всички присъствени часове от 1 до 12 клас. Прекратяват се всички учебни занаятия и в университетите. Спират се посещенията в детски градини и ясли. За новото затягане на мерките съобщи днес здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранен и развлечения. Допускат се само доставки на храна в дома или офиса. Преустановяват се посещенията в търговци центрове и тези от тип мол. Изключение се прави за офисите на услуги и хранителните магазини вътре в големите обекти.

Спират се и спортните занимания. Ще се прави изключения само за международни състезания.

"Не налагаме вечерен час, няма и други строги мерки, които са характерни за някои от държавите за територията на Европейския съюз и други наши съседни държави", обяви министър Ангелов.

Очаквано има несъгласие от страна на бизнеса. Работещите са притеснени, че ще останат без работа. Заради това за днес е насочен и протест против затягане на мерките и евентуален локдаун.

Притеснени са и родителите, които ще трябва да се грижат за децата си вкъщи, защото не всеки има възможност за дистанционна работа.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08