Автомобили

Subaru показа модел, който няма да се появи в Европа

  24.11.2020 11:25  
Subaru показа модел, който няма да се появи в Европа

Subaru представи BRZ. Спортният автомобил ще се появи с боксерен двигател с 231 к.с. и изцяло нов дизайн, съобщава AUTO BILD.

BRZ няма да се появи в Европа

Subaru най-после показа второто поколение на спортния си модел BRZ. То е запазило старите си добродетели (боксерен двигател, задно задвижване), но по отношение на външността и техниката е изцяло модернизирано. Въпреки това почитателите вероятно ще бъдат разочаровани: няма да има турбодвигател! И освен това BRZ няма да се предлага на европейския пазар!

Засега не е ясно, дали същото ще важи и за събрата на модела Toyota GT86 (който според слуховете ще се казва GR86). Във всеки случай Subaru смята да пусне новия модел в Щатите през 2021 г. Японците засега не са обявили цена.

Запазена е само основната форма

На външен вид BRZ запазва основната си форма. Фаровете са нови, с формата на бадем, а заедно с решетката и бронята образуват едно цяло. Големият, среден вентилационен отвор е по-нисък – три тесни хромирани лайстни му придават завършек. Предният сплитер под него и страничните вентилационни отвори подчертават спортния характер на автомобила. Същото важи и за големите отвори зад предните колела, както и за екстра-широките прагове. затова пък задницата е по-семпла в сравнение с тази на предшественика.

Вместо филигранното крило, BRZ получава леко извит спойлер върху ръба на капака на багажника. Новите задни светлини са с остри краища, а регистрационният номер е изместен от капака на багажника към бронята. Тя наподобява тази на предишния модел, като отново е черна, но изглежда по-ниска и с не чак толкова масивен елемент на дифузьора. Под ламарините има стегнато окачване, както и нисък център на тежестта. Според Subaru автомобилът е с около 50 процента по-здрава конструкция в сравнение с предшественика си.

С дигитален кокпит

Най-важният нов елемент във вътрешното пространство на Subaru BRZ е 7-инчовият дигитален скоростомер. Когато превключите на режим Track, той променя изображението си сам. В този случай оборотомерът бива изобразяван в средата като линеен елемент, а скоростта се показва под него. Централният монитор е 8-инчов, а на него можете да интегрирате смартфони чрез Android Auto, Apple Carplay или чрез Bluetooth. Subaru са направили интериора доста по-праволинеен в сравнение с предшественика, но основното разпределение е запазено същото. Спортният автомобил отново се появява като 2+2-местен със сгъваеми задни седалки. В този случай пространството, получаващо се зад предните седалки, е определяно от Subaru като достатъчно голямо, за да побере маунтийнбайк (вероятно разглобен), чанта с клъбове за голф или четири автомобилни гуми.

Атмосферен двигател с 231 к.с. за BRZ

Новото поколение на модела също ще бъде оборудвано с атмосферен боксерен двигател. Работният му обем е 2,4 литра, а мощността – 231 к.с. Максималният въртящ момент е Liter Hubraum und leistet 231 PS sowie 250 Нм. Серийно на борда има 6-степенна механична трансмисия, а опционално се предлага и 6-степенна автоматична с лостчета на волана и спорен режим. Новото поколение на BRZ отново е със задно задвижване. Засега от Subaru не дават информация относно динамичните характеристики.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48