Анализи

Кметът на Триадица се скри от скандала с бул. Каблешков

  21.11.2020 11:20  
Кметът на Триадица се скри от скандала с бул. Каблешков

Кметът от "Демократична България" на столичния район Триадица Димитър Божилов се скри от разрастващия се скандал с ремонта на булевард "Тодор Кабрешков". Бившият адвокат и съдружник на Радан Кънев, Божилов  мълчи за факта, че след многомилионния ремонт, цял квартал не може да стигне до домовете си с кола. Хората трябва да нарушават закона за движение, защото нямат възможност за ляв завой след Билла в посока МОЛ Парадайз. Или трябва да правят обратен завой на бул. "България", който е забранен или трябва да обикалят целия квартал "Мотописта", за да се доберат до къщите си.
Обяснение как да стане това даде новият зам.-кмет по транспорта на столична община Кристиян Кръстев, но "правилните" медии от рода на "Дневник" веднага го захапаха. Същевременно много срамежливо пропуснаха факта, че районът си има кмет и той се казва Димитър Божилов от "Демократична България", и негова е главната отговорност за този гаф, още повече, че е на поста от над година.
Подобно нещо се случи и в район Средец. Там кмет е подсъдимият за безстопанственост Трайчо Трайков отново кадър на "Демократична България". Скандалът е, че на улица Парчевич след ремонт бетонираха дърветата. Противно на много други случаи, протестната общност, всякакви зелени и най -вече "свободните медии" мълчат. Обикновено при такъв случай се отваря водопад от публикации, новините почват с това, а еколозите веднага искат оставки.
Но този път не е така. В Средец го отнесе като бушон един млад зам.-кмет. Дума няма срещу кмета Трайчо, все едно той няма нищо общо и не носи отговорност за района си. А пък в Триадица и това дори не се случи. Кметът Божилов мълчи, все едно не знае къде е бул. Каблешков и какво се случва там. Да не говорим за тишината, която идва от най -шумния и гласовит общински съветник от "Спаси София" Борис Бонев. Няма го и Христо Иванов да побие едно знаме в асфалта на Каблешков и да иска оставки. Така ще е, нашите хора не се критикуват, другите са виновни. Запазена марка от "Демократична България".

 

 


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19