Автомобили

Hyundai ще пусне пикап в продажба през 2021 г.

  11.11.2020 11:56  
 Hyundai ще пусне пикап в продажба през 2021 г.
  ams

Hyundai ще започне да продава първия си сериен пикап през 2021 г. Новият модел ще носи името Santa Cruz, подобно на концепта, който бе представен през 2015 г. на автомобилното изложение в Детройт. Това съобщава Motor Authority, като се позовава се на източник в корейската компания, съобщава ams.bg.

Пикапът ще бъде построен вэрху платформата за кросоувъра Tucson от ново поколение. Santa Cruzще получи монококова каросерия.  Най-вероятно новият модел ще има както версии с едноосно задвижване, така и модификация с двойно предаване.

По предварителни данни Santa Cruz ще бъде оборудван с атмосферни и четирицилиндрови турбо двигатели. Освен това на клиентите ще бъде предложена хибридна модификация на пикапа. Спомнете си, че прототипът беше оборудван с двулитров четирицилиндров турбодизел, развиващ 190 к.с. и 406 Нм въртящ момент.

Santa Cruz ще бъде произвеждан в завода в Монтгомери, Алабама. Сега Elantra, Sonata и Santa Fe сглобяват в това предприятие. Корейците инвистираха 410 млн. долара за модернизация на завода. Все още не е известно дали пикапът ще се продава извън САЩ.

Основните конкуренти на новия автомобил се наричат Toyota Tacoma и Ford Ranger. В бъдеще не е изключена появата на „гореща“ версия на пикапа с агресивен комплект за каросерията и увеличено окачване.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19