Свят

Вучич: Не познавам и не знам кой е Цветан Василев

  23.10.2020 21:07  
Вучич: Не познавам и не знам кой е Цветан Василев

Хал хабер си нямам кой е Цветан Василев. Никога не съм чувал за него. Нямам понятие за кого става дума. Никой не ми е финансирал предизборната кампания. Ние от олигарси не получаваме мангизи, за разлика от други. Това заяви сръбският президент Александър Вучич по повод на обвиненията на лидера на Нова партия Зоран Живкович, че Цветан Василев, който се укрива в Сърбия от 6-7 години, е финансирал неговата президентска кампания.

Журналистката, която зададе въпроса на Вучич, без да иска обърка името на българина, произнасяйки го като Васил Цветанов, съобщава БГНЕС.

Сръбското издание „Директно“ припомня, че на 17 юли 2015 г. Вучич директно напада Цветан Василев, когато обвинява, че иска да открадне държавни пари в собствения си джоб като собственик на стъкларския завод в Парачин.

Тогава той казва, че заводът дължи 250 милиона динара за ток и 1,8 милиарда динара за природен газ.

„Как не го е срам бе. Цяло време го финансираме, даваме десетки милиони евро… Няма да позволя на олигарх да прибира в джобовете си държавни пари“, каза тогава Александър Вучич.

От 2014 г. Цветан Василев се намира в Сърбия и властите в Белград отказват да го екстрадират въпреки исканията на прокуратурата в София.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05