Новини

Каракачанов: Има одобрен проект за закупуване на бронирани машини на Специалните сили

  18.10.2020 19:57  
Каракачанов: Има одобрен проект за закупуване на бронирани машини на Специалните сили
  google

Одобрен е проект за бронирани машини на Специалните сили и предстои той да бъде реализиран. Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Проектът е на стойност около 50 млн. лева и предвижда закупуването на близо 150 машини с различно предназначение с цел модернизиране. "Машините ще се правят в България, защото моята политика винаги е била онова, което може да се изработва у нас, да се изработва у нас. Което може да поддържа в България да се прави тук", добави Каракачанов.

Министър Каракачанов участва в празника на военните парашутисти, които празнуват 76 години от бойното им кръщение при Стражин. На церемонията, която се състоя пред паметника на героите парашутисти на площад "Народно събрание", присъстваха и президентът Румен Радев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери, представители на военно-патриотични организации и граждани.

"Когато говорим за проекти за развитие на способностите на Специалните сили, както и за организационно-структурни промени, подчертавам, че те са резултат от анализ и предложения, одобрени от държавното и военното ръководство", заяви Емил Ефтимов.

Министърът на отбраната Каракачанов подчерта още и усилията, които в последните години се полагат за модернизирането на Специалните сили. "Беше направено командване, беше вдигнат рангът на командира на 68-ма бригада. Предстои и формирането на 4-та група за специални операции в района на София. Отделят се необходимите средства. Бяха направени ремонти на полигона в Црънча. Беше направено доста и тези усилия трябва да продължат", коментира Красимир Каракачанов.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48