Новини

Евгени Иванов: Прокуратурата ще продължи да показва твърдост и непримиримост към неправдите

  19.09.2020 19:28  
Евгени Иванов: Прокуратурата ще продължи да показва твърдост и непримиримост към неправдите

Прокуратурата ще продължи да показва твърдост и непримиримост към неправдите, каза Евгени Иванов, кандидат за член на ВСС, от квотата на прокуратурата, при изслушването си в процедурата по избор.

Иванов каза още, че е приел да бъде номиниран, защото вярва, че достойнството на прокурорите не може да бъде управлявано и манипулирано. Той добави, че ако бъде избран, ще бъде непримирим към всички опити за неправомерно въздействие върху прокуратурата и прокурорите.

"Често пъти прокурорите са последната надежда на хората да получат справедливост", заяви Евгени Иванов. По думите му, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, тя няма да остане независима.

Иванов отбеляза, че би защитил колеги прокурори, които са подложени на атаки от страни по техни дела. Според него освен реакция от прокурорската колегия, по тези случаи е добре да се получава и конкретна подкрепа от член на ВСС.

На въпрос от залата как ще коментира призивите да се бойкотира изборът за член на ВСС и прокурорите да не участват в него, Иванов заяви, че не би желал да коментира, защото е убеден, че това не е мнението и отношението на огромната част от колегите съдии. "Мисля си, че подобен призив ще има обратен ефект", добави той.

Предстои втора част от избора на член на ВСС на 26 септември, когато ще се проведе същинското гласуване, допълва БТА.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05      
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10