Новини

Тестват персонала в столично училище, заради учител с COVID-19

  18.09.2020 18:04  
Тестват персонала в столично училище, заради учител с COVID-19
  google

65 души от педагогическия и непедагогическия персонал в столичното 107 ОУ „Хан Крум“, след като вчера един от учителите е дал положителна проба за COVID-19. Това обясни пред „Монитор“ директорът на училището Данко Калапиш.

Заразеният учител не се е почувствал добре в понеделник и е излязъл в болнични. Той не е участвал в откриването на учебната година и преди това е имал контакт само са малка част от колегите си. Поради тази причина от РЗИ преценяват, че не е необходимо да се тестват всички негови колеги. От училището обаче решават са свое успокоение да се изследват със средства от школския бюджет. Те ще се тестват по метода на пулове в група от по пет души. Ако някой от тях даде положителен резултат, ще бъдат изследвани и индивидуалните им проби. Персоналът на столичното училище ще се тества в понеделник, като пробите трябва да станат ясни на 22-и, обясни директорът. Ако сред тях има нови положителни резултати, те отново ще се свържат с РЗИ, допълни Капапиш.

Директорът информира и родителите на децата чрез социалните мрежи. „Уважаеми родители, информирам Ви, че от 17.09.2020 година има установен положителен случай на Ковид-19 при един член на педагогическия персонал. Колегата е в болнични от 14.09.2020 година, не е имал контакт с учениците на училището. СРЗИ е информирана. Не се налага карантиниране на паралелки или цялото училище. В понеделник предстои групово тестване на персонала на училището по метода PCR. Към момента колегата се лекува у дома под карантина, както и цялото семейство са под карантина.“, написа той във Фейсбук.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08