Новини

Каракачанов: Минималните пенсии ще бъдат увеличени и индексирани от догодина

  17.09.2020 20:05  
Каракачанов: Минималните пенсии ще бъдат увеличени и индексирани от догодина

Има уговорка да приключим въпроса за минималните пенсии, които от догодина ще бъдат увеличени и индексирани. Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов пред журналисти преди изслушването му в парламентарната Комисия по отбрана.

"Към момента пенсионерите получават 300 лв. минимална пенсия, заради добавките от 50 лв.", каза още той.

"Всички пенсионери получават по 50 лева над пенсиите си заради ситуацията с коронавируса. Водят се разговори за увеличение и с новия бюджет и пенсиите да се урегулират", припомни още вицепремиерът.

"Наборната служба ще се гласува на референдум, както и подписаха от ГЕРБ, ако има гласуване за Велико Народно събрание", завърши Красимир Каракачанов.

Военният министър поиска чрез мирен начин да се реши напрежението между Турция и Гърция в Средиземно море, тъй като България ще е пряко засегната.

"Следим ситуацията много изкъсо. Военни мерки не сме взели, към момента не са необходими", разкри Каракачанов пред депутатите в Комисията.

"Проблемът с жилищата за военнослужещите е много голям. Харчат се много големи суми за покриване на част от наемите", каза министърът на отбраната.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08