Новини

Ексклузивно! Арестуваха манекенката Ивайла Бакалова и Веселин Денков на Калотина

  01.09.2020 20:06  
Ексклузивно! Арестуваха манекенката Ивайла Бакалова и Веселин Денков на Калотина

Известният ресторантьор Веселин Денков и неговата половинка - манекенката Ивайла Бакалова са арестувани на ГКПП "Калотина", съобщиха за "Скандал" полицаи от пункта. Те са идвали от Италия, където са били на почивка. Според разследващите, арестите са заради Денков, който е бил част от разбитата група на Пифа и Гаргата.

Веселин Денков е смятан за лихвар номер 1 в България. С негови пари работи Иво Пифа, твърдят разследващи. Той е подсъдим заедно с Иво Масларов, с когото заедно са изнудвали Станка Марангозова преди убийството й. Делото е върнато на прокуратурата, но се очаква отново да бъде внесено в съда.

Станка Марангозова беше разстреляна на 10 октомври м.г. Тя има дългогодишен конфликт с Иво Масларов. През 2009 г. той сключил с нея договор за управление на 150 хил. евро, от които очаквал висока доходност когато се инвестират в акции и ценни книжа. После изнудвал жертвата си за пари, които тя му давала, а после го осъдила да й върне.

Криминалният Атанас Мечев-Гаргата и люлинският лихвар Ивайло Говедарев-Пифа бяха задържани преди няколко дни при специализирана полицейска операция в София. Те са задържани за дрога и натиск и заплахи към длъжници.

Прочутият ресторантьор Веско Брадата или Веско Воденицата има отдавна връзка с Ивайла Бакалова. Тя живее в неговия апартамент в Дубай.

Веселин Денков е собственик на ресторантите „Лебеда”, „Боряна” и „Воденицата”. Преди години стана ясно, че неговата фирма - „Старт 1999“ ООД, е една от петте, получила пари от ДАНС за авансово плащане на „работни обеди и вечери”. Идеята е държавата да осребрява сметките на ДАНС в елитни ресторанти и заведения. За целта службата, беше отделила 150 170 лв., които е предоставила на 5 фирми, за осигуряване на топла храна на служителите от ДАНС.

Гаргата е с дълго криминално досие и многократно е задържан от органите на реда. Миналата година той получи от Спецсъда и приcъдa oт 4 гoдини зaтвoр за разпространение и търговия с наркотици. Мечев бе признaт зa винoвeн кaтo ръководител на престъпна група, разпространяваща наркотици на територията на Разлог и Банско. Тогава 4 години решетки по същото дело получи и аверът му Ивайло Говедарев, който бе с обвинение за участник в групата.

След това дело само през последната година Гаргата е задържан поне още три пъти, но е освобождаван отново с мотив здравословни проблеми. Последното му задържане е от тази пролет, когато бе арестуван след нахлуване в офис за бързи кредити в София, но пак бе освободен.

 


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19