Новини

Израелски туристи вече ще могат да посещават България

  13.08.2020 19:31  
Израелски туристи вече ще могат да посещават България

Държавата Израел вдига забраната нейни граждани да пътуват до България. С решение на правителството на Израел страната ни е извадена от ограничителния списък за пътувания заради опасността от разпространението на COVID-19.

България приветства промяната, която ще насърчи туристопотока до края на лятото и за предстоящия зимен сезон, заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Това става факт след активната позиция на страната ни в контактите с администрациите на Израел по дипломатическо и експертно ниво, допълни тя.

На 6 август вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе телефонен разговор с министъра на туризма на Държавата Израел Асаф Замир. Тя подчерта, че се прилагат всички необходими мерки, които да гарантират сигурността и здравето на туристите. Тя подчерта, че до този момент няма случай на заболял турист от коронавилус по българското Черноморие. В отговор министър Замир обеща на специализиран съвет въпросът да бъде обсъден.

Дни преди разговора министър Николова обсъди двустранното сътрудничество в туризма и с посланика на Държавата Израел в България Н.Пр. Йорам Елрон. Израел е сред важните генериращи пазари за входящ туризъм на страната ни и тези отношения са с много дълги традиции, посочи вицепремиерът. Израел заема 12-о място в класацията за входящ туризъм на България за 2019 г. с близо 245 хил. туристически визити, но потенциалът е по-голям.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05      
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10