Шоу

Лошото испанско момче на Холивуд - Антонио Бандерас на 60 години

  10.08.2020 11:06  
Лошото испанско момче на Холивуд - Антонио Бандерас на 60 години

Хосе Антонио Домингес Бандера, известен в целия свят като Антонио Бандерас, навършва 60 години днес.

Роден в Малага, той напуска родния си град на 19-годишна възраст с диплома от школата по драматично изкуство в джоба и разочарованието от кариера като футболист в градския клуб поради счупен крак, припомнят АНСА.

Съдбата го среща с Педро Алмодовар и между тях веднага се заражда едно артистично сътрудничество. През 1982 г. са заедно на снимачната площадка на „Лабиринт на страстите“. Съвместната им работа е в седем филма и бележи кариерата му – участва в „Матадор“ и "Законът на желанието", печели международното внимание с "Жени на ръба на нервна криза"(1988) и след „Завържи ме“ напуска Европа в посока Америка, разчитайки на образа, който е изградил - смесица от тестостерон, доброта, иронична сила и театрален талант.

През 2011 г. той се завръща при Алмодовар, за да възстанови връзката с корените си в „Кожата, в която живея“, а осем години по-късно взима първата Златна палма с "Болка и величие“ в Кан и номинация за "Оскар".

Междувременно от много обещаващ се превръща в гарантирано качество в Холивуд.

Работил е с големи творци като Джонатан Деми във „Филадефия“ в ролята на гей, Нийл Джордан в„Интервю с вампир", Алън Паркър в„Евита", Де Палма във „Фатална жена“, Уди Алън в „Ще се срещнеш с мъжа на мечтите си“, Робърт Родригес в „Десперадо“ до „Шпионски деца“.

Преминава през всички жанрове, съжалявайки само, че снима повече екшъни отколкото комедии, но истинска звезда става с „Маската на Зоро“ (1998) на Мартин Кемпбъл.

В личния му живот също е бурно - през 1996 г. се развежда със своята съпруга Ана Леса след 8-годишен брак. През същата година сключва брак с актрисата Мелани Грифит.

"Мелани е вид шампанско с мехурчета. Никол пък е сок от пресни плодове, напълно детоксикиращ" - с тази метафора испанският актьор Антонио Бандерас обяснява разликите между двете жени, които е обичал - актрисата Мелани Грифит, с която се раздели след 18 години брак през 2014 г. и брокерката Никол Кимпел, с която е последната му връзка.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05      
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10