Новини

Валери Симеонов: До момента бе ясно, че Божков дирижира протестите, вчера бе намесено името и на друг силов бос - Маджо

  10.08.2020 12:13  
Валери Симеонов: До момента бе ясно, че Божков дирижира протестите, вчера бе намесено името и на друг силов бос - Маджо

Разговорът между Христо Иванов и Димитър Ламбовски явно е продължение на друг, лидерът на "Да, България" дължи обяснение на обществото, категоричен е Симеонов

"От срещата между Христо Иванов и Димитър Ламбовски става ясно, че разговорът, който водят за Маджо е продължение на друг диалог. Когато разбира, че го снимат Христо Иванов се дърпа настрани, защото не му е удобно да говори пред камера. Ясно е, обаче че той е наясно с участието на Маджо в цялата работа". По този начин зам.-председателят на Народно събрание Валери Симеонов коментира скандалния разговор между довереника на Младен Михалев - Димитър Ламбовски и Христо Иванов, лидер на "Да, България".

"Христо Иванов трябва да излезе пред обществото и да даде обяснение за Младен Михалев-Маджо и познанството си с фигура от подземния свят. Той дължи такова обяснение", категоричен е Симеонов пред Блиц.

Според него Христо Иванов няма морално право да стои начело на протеста срещу кабинета и срещу главния прокурор.

"Христо Иванов няма за какво да протестира. В предишното Народно събрание предложената от него правосъдна реформа беше приета. Всички текстове, за които той настояваше бяха гласувани. Но сега той се държи като сърдито дете, на което е купена играчка и сега иска нова, но още по-скъпа. Действията му опорочават протестите на нормалните хора и те вече започват да го разбират", подчерта Валери Симеонов.

"Прави се опит за силово притискане на премиера Бойко Борисов! До момента беше ясно, че Васил Божков е намесен в дирижирането на протеста срещу кабинета. Вчера бе споменато и името на още един подземен бос - Маджо, което никак не е случайно", допълни лидерът на НФСБ.

Той коментира и поведението на бишия омбудсман Мая Манолова, която започна да гради собствена партия. "Тя извървя своя път на политическа мажоретка. Единственото, което сега може да направи е да се оттегли в пенсия. Друг път пред нея няма", коментира Симеонов.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48