Анализи

Бай хуй може, кур не

  02.08.2020 13:54  
Бай хуй може, кур не

Радан Кънев преди няколко години нарече премиера Борисов бай хуй.Това сe случи публично в ефира на БТВ. Тогава жълтопаветната протестърска общност изпадна в делириум. Какъв герой и смелчага бил Радан. Как не му пукало да нарече най - силният човек в държавата с такава квалификация нищо, че дни преди това бяха коалиционни партньори. А розовобузестите медии направо се подмокриха от кеф. Ред не написаха, че това изказване е най -малкото невъзпитано.Че не може от национален ефир да се обижда, който и да е човек да не говорим за премиер и председател на партия, управляваща след легитимни парламентарни избори. Весело се подхилкваха и остроумничеха по сайтовете и във фейсбук.
Преди дни бе разпространен запис на разговор от преди две години между Бойко Борисов и Томислав Дончев. По всяка вероятност той е автентичен, защото Дончев потвърди, а Борисов не оспори достоверността му.В него настоящият премиер на няколко пъти споменава думата кур във връзка с президента Радев. Нещо, което надали има нормален мъж в България, който да не го е правил. Но за разлика от случката с Кънев/ще спестим прякора му/ бузестите медии истерясаха. Ама направо пощръкляха. Пет дни само за това писаха. Може ли човек с такъв речник да управлява държава, член на европейския съюз. Прост бил, неук и какви ли не още епитети по адрес на Борисов.
Разликата между двете случки е голяма. Изказването на Радан Кънев е предварително режисирано и подготвено, като се използва екрана на БТВ. 
Целта му е публично да се обиди и унижи Борисов, а Радан Кънев да изпъкне, като голям мъжкар. Докато публикуваният тайно записан разговор на Борисов е конфиденциален. В такъв тип приятелско споделяне всеки има право да говори каквото си иска. Няма човек, който да не го прави. Бил казал обидни думи и псувал.Да, но не го прави публично достояние. Кой как се изразява в частен разговор си е негова работа.
 


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19