Skandal typewriter
Новини

СДВР: 6 служители на реда дават положителна проба за коронавирус дневно

  01.08.2020 18:23  
СДВР: 6 служители на реда дават положителна проба за коронавирус дневно

Средно по 5-6 служители на ден дават положителна проба за коронавирус. Това съобщи по време на брифинг началникът на "Охранителна полиция" към СДВР комисар Радослав Стойнев.

"Заради случаите на COVID-19 СДВР намалява полицейския състав на протестите, което ще доведе до повече работа за служителите на терен. Въпреки това навсякъде сме предвидили достатъчно полицейско присъствие", добави той.

"Беше проведено съвещание на ръководството на СДВР, на което бяха набелязани мерки, едната от които е ограничаване на полицейския ресурс при тези мероприятия. Сега искам да успокоя колегите, че няма тежки случаи. Има положителни проби, въпреки това всички гледаме да спазваме противоепидемичните правила", обясни комисар Стойнев.

Той посъветва служителите на реда да носят предпазна маска за лице, въпреки че се намират на открито пространство и това не е задължителна, а препоръчителна мярка.

По отношение на самите протести в столицата той призова всички да спазваме общоприетите правила и норми, да зачитаме правата и свободите на останалите участници, дори и на тези, които не са съпричастни към този процес или изразяват друго мнение.


Анкета

Смятате ли, че мерките срещу коронавируса у нас са адекватни и достатъчни?


Резултати
Видео
86-годишната София Лорен се завръща на екрана
 26.10.2020 12:33      
Видео
Бруталното падане на джип в планината
 24.10.2020 19:04