Новини

Борисов раздава пачки с пари на държавните служители

  13.07.2020 18:50  
Борисов раздава пачки с пари на държавните служители

Нещо странно и безумно се случва в държавата, не визирам растящото недоволство и многохилядните протести срещу правителството, а това, че Борисов е дал нареждане в държавната администрация да се раздават пари на калпак.

Това пише в профила си Фейсбук-потребителят Ширдал Българов.

Може би антикризисни мерки вече не са нужни, да се пестят средства не е необходимо. Не става ясно с каква цел и защо точно сега държавните служители трябва да получат повече пари под формата на така нареченото допълнително материално стимулиране /ДМС/ . Тези пари се раздават и се заслужават при положение, че приходите в хазната са повече, че икономиката върви нагоре, че си свършил повече работа. Това е явен опит от страна на кабинета и на премиера да разделят обществото и да се опитат да спечелят симпатията на държавните служители. За пореден път ставаме свидетели на двойните стандарти на Борисов, който категорично заяви, че докато сме в „епидемиологична обстановка“ пари за ДМС няма да се раздават.

Какво го накара да си промени мнението, може би се готви за избори? Важният въпрос тук е следният: защо във времена на безпрецедентна криза, засегнала всички сфери на икономиката, хиляди хора останали без работа и доходи, Борисов раздава юнашки пари на калпак?

Едва ли в частния сектор точно в този момент се раздават милиони, ключовата дума тук е СОЛИДАРНОСТ. Какво точно свършиха, „Барни Ръбъл“, „Пишман Войвода“ или Катето Захариева, както и всички други от звездите в кабинета на Б.Б., за да лапат допълнително дебели пачки?! 

Едва ли ще е интересно да се разбере, как се раздават тези пари, има ли ясни критерии, или се раздават на правилно ориентираните политически.

Това е пир по време на чума и сметката отново ще я плати бедния, опърпан и оскотял български народ!

/Факти


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48