Икономика

Данъчна проверка вместо помощ

  12.07.2020 17:29  
Данъчна проверка вместо помощ

Всички превозвачески фирми, участвали в протеста на 19 май, ще бъдат проверени от данъчните. За това съобщи Радка Мандилова, председател на Национално сдружение „Случаен превоз“ (НССП). „От няколко дни всички фирми - членове на сдружението, получават известия за проверка от НАП.
Ревизираният период е 2014 до 2020, изискват се абсолютно всички възможни документи, в това число и такива, които по закон не трябва да се съхраняват толкова дълго – технически прегледи, пътни листа“, уточнява лидерът на организацията.
Сдружението за туристически превоз неколкократно алармира ЕК за евентуална злоупотреба с европейски средства. „До момента Европа е отпуснала 852 милиона евро за възстановяване на българската икономика. Тези публични средства не са стигнали до реалния бизнес“, обобщава Мандилова.
Правителството ни се отблагодари за гражданската позиция подобаващо. Ние нямаме какво да крием. Пращаме писма и правим протести, защото през годините сме били изрядни данъкоплатци и сега отстояваме правата си, които произтичат от този обществен договор. Нека ни проверят, но след това да признаят и удовлетворят и нашите искания, за да продължим да работим и да допринасяме за издръжката на държавата. Защо трябва всеки, който надигне глава да се среща с бухалката, в кой век и на кой континент живеем, питат се от Национално сдружение „Случаен превоз“.

За организацията
Национално сдружение „Случаен превоз“ обединява 114 фирми за туристически превоз. Това са микро- и малки семейни фирми, които вече 4 месеца са лишени от приходи, заради преустановените пътувания.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19