Анализи

Цвета Кирилова: Превърнахме се в държавата на сервитьорките

  12.07.2020 09:56  
Цвета Кирилова: Превърнахме се в държавата на сервитьорките

Бившата журналистка от Нова тв Цвета Кирилова изригна във фейсбук. Ето какво написа:

"Много имаме да се усъвършенстваме и да се учим на взаимоотношения, бизнес практики и добруване, както и да работим- 24/24, за да получим желаната независимост и да бъдем Швейцария. С мързел независимост не се постига. Само с кръчми, чалгария, далавери и простотия икономика не се прави, държава не се развива.

Превърнахме се в държавата на търговията на дребно, на сервитьорките и ресторантьорите. Нищо лично, но не е достатъчно. Само с утоляване на гастрономическите нужди и правото черво, просперитет и признание от икономически гиганти не се постига. Никой няма да ни уважава, когато сами не се уважаваме, не знаем накъде отиваме и кой път ще поемаме, нямаме национална стратегия за развитие поне 15 години напред, живеем от ден до пладне, не си знаем възможностите на народа, нито капацитета, нито ресурсите, не си познаваме миналото, сервилничим като палета и социално слаби пред държави, които са ни гледали с възхищение в миналото и искаме евентуално да не ни подритват като жалки псета.

Така, че разбирам, че искате да сме на нивото и статута на Швейцария, и на мен ми се иска, ама не сме си го изработили и до тогава предпочитам да бъда рамо до рамо с развити вече държави, които са стълб на икономиката, поне да се учим как да направим това, което очевидно сами не искаме да измислим!

И да ще продължавам да слагам снимки, фотоси и изображения под коментарите на стената си, защото заставам, въпреки негативните последици, с лицето и името си зад всичко написано от мен, за разлика от дребните души, влезнали в жалката роля на неизкъпани плъхове, скрити в партийните централи на хонорар, с измислени имена и подвеждаща лична информация.
С такива мишоци просперираща държава и Велика България на духа, успеха и благоденствието не се гради! И моля най-учтиво обитателите на канализацията по българските ширини- троловете, да ме освободят от присъствието си!

Цвета Кирилова, фейсбук


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19