Новини

Христо Иванов: Пренасяме протеста от "Росенец" пред сградата на община Бургас

  11.07.2020 12:11  
Христо Иванов: Пренасяме протеста от \

Хората от инициативата „масово ходене на охраняем плаж" в момента не са допускани до парк „Росенец", обяви във включване за БТВ „Тази събота" Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България". По думите му полицията в момента пропуска в района само симпатизанти на ДПС.

Както БТВ вече съобщиха, в района на парк „Росенец" от рано сутринта има масово струпване на симпатизанти на ДПС. То е в отговор на протестната инициатива „масово ходене на охраняем плаж", която започва от в 11 ч.

До нея се стигна, след като бившият правосъден министър Христо Иванов стигна с лодка до плажа в парк „Росенец", но беше изгонен от охранители на НСО.

Иванов обясни, че още вчера са потърсили информация от полицията и кмета на Бургас Димитър Николов какъв ще е режимът на достъп, за да осигурят ред. Не получихме никаква информация в аванс, категоричен е съпредседателят на „Демократична България".

В момента полицията създава предпоставки за напрежение, защото това е една тапа, в която ще се съберат хората от двете изяви, и е идеална среда да има провокация. Искам да предупредя, че това се дължи на липса на организация от страна на полицията. Ние, доколкото зависи от нас, няма да допуснем конфликт. Управляващите от ДПС и ГЕРБ имат интерес да предизвикат провокация, имат интерес да предизвикат насилие, коментира още Христо Иванов.

Не допускаме едната група, защото вече има друга група в района и не е хубаво те да се смесват, обясни един от полицаите. По думите му няма значение кой първи е получил разрешителното за протест.

Освен по суша се организира и поход към плажа в парк „Росенец" и по вода. От пристанището на курортното селище Крайморие в Бургас. Оттам лодки ще тръгнат към базата „Росенец".

Засега са се събрали над 30 лодки и ако времето го позволява, ще се придвижат до парка.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08